+36 30 / 355 75 93 avandorasztalos@gmail.com

Boksztábor

Boksztábor

Sporttábor a Balatonon hátrányos helyzetű gyerekeknekhranyek-mester

Rostás Árpád Vándorasztalos – Magyar Örökség díjas restaurátor, műbútorasztalos vagyok, egykori ifjúsági bokszválogatott kerettag. Mai napig is munkám mellett életem értelme a sport, a hozzám hasonló sorból származó fiatalok munkára és egészségre nevelése.

2016 nyarán boksztábort szervezek a Balaton partján, ahol nagyrészt hátrányos helyzetű, zömmel roma származású gyerekek vesznek részt a 6 napos tematikus táborban. A cél az egészségre nevelés, a sportok szeretetétek átadása, közösség építése. A gyerekek a sporttevékenység választásával r-a-kesztyubenindirekt módon vannak irányítva, hogy szabadidejüket inkább hasznosan töltsék, mint az utcán csavargással, drogozással, munkakerüléssel.

A tábor szakmai vezetője Hranek Sándor Európa, világ és olimpiai bronzérmes, katonai világbajnok ökölvívó. A napi 2 órás termi edzésen (különböző technikák, edzésmódszerek megismerése) kívül a szabadtéri mozgás is teret kap. Szabadidőben pedig igazi balatoni nyaralás várja a gyerekeket, akik sokan még a településük határát sem hagyták el – tekintve családi körülményeiket-, nem hogy a Balatonnál nyaraltak volna.

Magam, aki születésemtől intézetben nevelkedtem, a saját példámon keresztül tudom a gyerekeknek bizonyítani, elmesélni, hogy nincs lehetetlen.

Bízom benne, hogy a tábor a résztvevő gyerekeknek egy örök élményt ad, amiből még sok évig töltekezhetnek, sőt, akár az egész életükre kihat az itt szerzett tapasztalat, a kapott szeretet.


termi-edzesstrandolasszabadteren