+36 30 / 355 75 93 avandorasztalos@gmail.com

Asztalos-tábor a Börzsönyben

Asztalos-tábor a Börzsönyben

2016. júliusában sikeresen lezajlott Rostás Árpád tábora a Börzsönyben, Királyréten.

25 kisebb-nagyobb gyermek vett részt a közel egy hetes nyaraláson, melyen lehetőségük volt megismerkedni az asztalos szakma szerszámaival, ellesni a fogásokat a Vándorasztalostól. Minderre egy hídfelújítás kapcsán került sor. Mivel az időjárás kedvezőtlen volt az előző héten, a régi, elöregedett híd még nem került lebontásra, a tényleges munka szakemberekkel majd augusztusban várható. Az új híd faanyagának előkészítésében vehettek részt a fiúk.

A gyerekek Bajótról, Taksonyból és Tiszadobról érkeztek, zömmel hátrányos helyzetű, roma családokból. A munkálatok mellett egy igazi nyaralás várta őket, túrázás a Börzsönyben, megfejtették a helyi tanösvény rejtvényeit, ismerkedtek az erdő élővilágával, volt tábortűz mellett gitározás, fürdőzések a szálloda ősparkjának medencéjében. Utaztak a helyi kisvasúttal, valamint a bokszkesztyűk is előkerültek délutánonként egy-egy edzés erejéig. A gyerekek többségének ez volt élete első nyaralása.

Az igazán tartalmas hetet egy városnézés zárta Budapesten, melynek keretében a csoport meglátogatta az Országházat, a Ferenciek terén az Alkantarai Szent Péter templomot, és egy városligeti sétát követően megnézte a Fővárosi Nagycirkusz aktuális műsorát, az Atlantisz gyermekei című produkciót.

A tábor Rostás Árpád Vándorasztalos felhívására jelentkező támogatók segítségével valósulhatott meg. Kiemelt támogató volt a Rajkó-Talentum Tánc- és Zeneművészeti Iskola, a Készház Építő kft. és Domonkos Mikulás.körben(további képek a galériában )

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük